Google Reklamları (Google Ads) Nedir ve Nasıl Çalışır?
Google Reklamları (Google Ads) Nedir ve Nasıl Çalışır?
Reklamcılık ile uğraşan kişilerin ilgisini çeken Google Ads, ürün pazarlama gibi konularda en iyi platformlardan bir tanesidir. Kullanıcılar, arama motoru üzerinden yaptığı aramalarla, reklamlar kullanıcılara sunulmaktadır. Herhangi bir şekilde ürün tanıtan bu reklamlar, genellikle link gibi bağlantılar içerdiği için kullanıcıların bu reklamlar sayesinden ürünlere ulaşabilmektedir.
Google’ın reklamları bu kadar önemli olması sebebiyle insanlar Google Ads ile alakalı pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Bu doğrultuda bazı araştırmalara giren kişiler genellikle “Google Ads Nedir?” gibi sorular ile baş başa kalıyor. Bunun için bu yazımızda Google Ads ile alakalı pek çok konuda ve soruda detaylı bilgiler paylaşacağız. Yazımızı dikkatli bir şekilde okuyarak Google Ads hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Google Ads Nedir?
Google Ads, aslında bakacak olursak Google Reklamları olarak bilinen, arama motoru içerisinde yer alan reklamlardır. Sunulan ürün, hedef kitleye etkili bir şekilde pazarlamayı, dijital bir ortamdan etkili bir şekilde tanıtım yapmayı sağlamaktadır. Bu platformun çalışma prensibi, tıklanma başına ödeme alması ile sağlanmaktadır. Yani ziyaretçi veya kullanıcı site içerisinde reklamınıza tıkladığı vakit, bunun belirli bir ücret karşılığında ödemesini yapmanız gerekmektedir.
Özellikle pazarlama yönünde çalışan kişiler Google Reklamları etkili bir şekilde kullanmaktadırlar. Ürünleri doğru bilgiler, uygun fiyatlandırma ve çarpıcı görseller ile sunulduğu takdirde kullanıcılardan geri dönüş alınması pek muhtemeldir.
Google Reklamları ürün reklamları konusundaki ikiye ayrılmıştır diyebiliriz. Bunları belirtecek olursak, şunlardır:
- Arama Reklamları: Genellikle metin türünde sunulan reklamlardır.
- Görüntülü ve Videolu Reklamlar: Genellikle YouTube gibi platformlarda tercih edilen bu reklam modelinde, reklamlar genellikle videolu veya görsel içerikli olacak şekilde sunulmaktadır.
Google Arama Reklamları
Google Arama Reklamları, genellikle arama motorundaki yazılan kelimelere göre seçilmektedir. Buna göre kullanıcının ihtiyaç duyduğu ürünü, doğru ve etkin bir şekilde sunmayı hedefler. Bu reklamlar daha az geri dönüş alınsa bile yerinde ve zamanında etkili bir şekilde kullanıldığı takdirde etkili sonuçlar doğurabilmektedir. Kullanıcıların arama motorunda yaptığı aramaların anahtar kelimelerine bağlı olarak getirilen bu reklamlar, arama sonuçlarında reklam ibaresi bulundurarak üst sıralarda yer almaktadır. Böylelikle kullanıcıların daha rahat bir şekilde ihtiyaçlarına yönelik ürünlere ulaşabilmesini ve bu sitelerin daha fazla ziyaretçiye hitap etmesini sağlamaktadır.
Google Görüntülü ve Videolu Reklamlar
Google Görüntülü Reklamlar, en etkili reklamlardan bir tanesidir diyebiliriz. Buna göre kullanıcıların karşısına algoritmaya bağlı olaraktan ilgi duyduğu konularda görüntülü ve videolu reklam sunmayı sağlar. Bu reklamların etkili olduğu aşikar ancak bu gibi reklamlar sınırlı platformlar üzerinden sunulmaktadır.
Bunun yanında birde reklamları çarpıcı yapılmadığı takdirde kullanıcıların bu reklamları kapatması bu işte istenmeyecek bir durumdur. Kullanıcıların bu reklamları kapatması için çarpıcı görseller, uygun anahtar kelimeleri ve etkili bir sunum gerekmektedir. Bunlar yapıldığı takdirde reklamlarda başarılı olunması büyük bir olasıdır.
Google Reklamlar Nasıl Çalışır?
Eminiz ki sizlerin de aklından geçen “Google Reklamlar Nasıl Çalışır?” sorusunun cevabı aslında çok basittir. Buna göre kullanıcılar arama motoru üzerinden bir arama yaptığı takdirde bu aramanın ilgili reklamlar belirlenmektedir. Bunun sonucundan teklifler verilir ve bu teklifler doğrultusunda kullanıcılara uygun reklamlar sunulur. Bazense reklam vermek isteyen kişiler bu doğrultuda teklif vermektedirler.
Son olaraktan bunların sonucundan kullanıcıların uygun ve ayni zamanda ilgisini çekebilecek reklamlar sunulur. Bur takım bağıntılar aracılığıyla bu bağıntılar üzerinden kullanıcıların bu ürünlere ulaşmasını sağlanmaktadır. Kısaca Google Reklamlar algoritması böyle diyebiliriz.